Leicester in extase: 'Barça, Real Madrid, Bayern München, Ajax voor mijn part'

Leicester in extase: 'Barça, Real Madrid, Bayern München, Ajax voor mijn part'

01-05-2016 10:17
40

Leicester staat op z'n kop. Wanneer Leicester City vandaag wint bij Manchester United, is het voetbalsprookje compleet. Bij een zege op Old Trafford zijn 'The Foxes' voor het eerst in de geschiedenis kampioen van Engeland. In Leicester weten ze niet wat ze overkomt.

"Normaal gesproken kon je na een nederlaag in het weekend tot woensdag niet tegen me praten. Maar dit seizoen winnen we bijna alles. Dit is een verhaal dat je niet eens kunt verzinnen", zegt fan Lee Jobber tegen de NOS.

De stad is compleet in extase. Volgens clubhistoricus John Hutchinson is de scouting het geheim achter het enorme succes. Een jaar geleden had niemand nog van Jamie Vardy en Riyad Mahrez gehoord. "Steve Walsh, onze assistent-trainer, is een meester in het ontdekken van talent. We hebben een geweldig scoutingsapparaat. Daarmee is de basis gelegd voor dit ongelooflijke succes", aldus Hutchinson.

Zeker is dat Leicester volgend seizoen in de Champions League speelt. "Barcelona, Real Madrid, Bayern München, Ajax voor mijn part. Er is slechts één woord voor dit alles: ongelooflijk."