'Mijn vrouw en ik keken Engeland - Nederland. Ze zei: 'Gek dat je er niet bent'

'Mijn vrouw en ik keken Engeland - Nederland. Ze zei: 'Gek dat je er niet bent'

01-05-2016 11:24
7

Jack van Gelder was hét voetbalgezicht van de NOS. In november maakte hij de overstap naar Ziggo Sport. Van Gelder heeft geen spijt van zijn vertrek en mist de NOS niet.

"Nee. Mijn vrouw en ik zaten laatst de voetbalwedstrijd Engeland-Nederland te kijken. Ze zei: 'Gek dat je er niet bij bent.' Maar ik mis het niet. Ik kijk met ontzettend veel plezier terug op een prachtige tijd bij de NOS", zegt Van Gelder in gesprek met het Algemeen Dagblad.

Voor hem is de NOS een gesloten boek. "Er was me wel voorgesteld om nog een paar jaar te blijven, maar de gedachte aan een nieuw avontuur prikkelde me. En misschien is het ook wel lekker als je nog ergens iets van jeugdigheid in je hebt."

Toen Johan Cruijff overleed, was Van Gelder eventjes terug bij de NOS. "Er was ooit een keer met mij afgesproken dat de NOS me als eerste zou bellen om in het Journaal te komen, mocht Johan overlijden. Ik kende hem natuurlijk goed. Op de dag dat Johan Cruijff overleed belden ze me inderdaad. Ik werd met open armen ontvangen en het was heel warm. Niet van: komt die oude kale kerel weer terug."