'Je wint een cruciaal duel met 4-0, dan loop je niet met je hoofd naar beneden'

'Je wint een cruciaal duel met 4-0, dan loop je niet met je hoofd naar beneden'

01-05-2016 17:01
21

Ajax heeft zondagmiddag uitstekende zaken gedaan door met 4-0 te winnen van FC Twente. In eigen huis hadden de Amsterdammers het in de eerste helft niet makkelijk, maar in het tweede bedrijf ging het hard. Davy Klaassen kijkt tevreden terug op het cruciale competitieduel.

Doordat Ajax wint en PSV (6-2 winst op SC Cambuur) qua doelsaldo niet inloopt op de ploeg van Frank de Boer, is het duidelijk wat koploper Ajax volgende week zondag uit tegen De Graafschap te doen staat. "Het gaat om één ding: winnen. Volgende week tellen de doelpunten niet meer", aldus de aanvoerder van Ajax in gesprek met FOX Sports.

Thulani Serero en Vaclav Cerny waren twee verrassingen in de basisopstelling van Ajax. Klaassen geeft het tweetal complimenten. "Serero was tegen sc Heerenveen al heel sterk en vandaag ook weer. Cerny scoort (de 1-0, red.), dus dat is mooi", zegt Klaassen, die zelf niet zijn beste wedstrijd speelde. "Maar als je met 4-0 wint in zo’n cruciale wedstrijd, dan kan je moeilijk met je hoofd naar beneden lopen."