Ajax lijkt geen kans te maken op Janssen: Dan zeg ik: Ajax wordt het niet

Ajax lijkt geen kans te maken op Janssen: "Dan zeg ik: Ajax wordt het niet"

01-05-2016 17:24
24

Ajax maakt geen kans om Vincent Janssen in de zomer naar Amsterdam te halen. Dat stelt John van den Brom, die de AZ-spits zondag zijn 26e treffer van het seizoen zag maken.

De toekomst van Janssen wordt met de zomer in zicht een steeds heter hangijzer in Alkmaar én in de media. Van den Brom is op de hoogte van de belangstelling voor zijn spits. "Iedereen zegt het, maar ik ga het pas geloven als Max Huiberts (technisch directeur, red) mij roept en zegt dat er een akkoord ligt met een andere club. Zolang dat niet zo is, is hij speler van ons", vertelt de AZ-trainer aan FOX Sports.

Ajax hoeft in elk geval niet te hopen op Janssen. Van den Brom: "Nee, Ajax gaat het niet worden. Dat zeg ik je bij dezen. Ik kan me niet voorstellen dat die club het gaat worden, laat ik het zo zeggen. Waarom? Als ik de clubs hoor die allemaal interesse hebben en de transfersommen die daarmee gemoeid zijn, dan zeg ik: Ajax wordt het niet. Het zijn voornamelijk buitenlandse clubs die interesse hebben. Maar het is mijn mening. We moeten afwachten."

Ook Janssen zelf reageerde na afloop van de 4-1 overwinning van AZ op De Graafschap bij FOX. Was het zijn laatste thuiswedstrijd? "Laten we hopen voor dit seizoen sowieso", lacht hij. Na enig aandringen: "Natuurlijk kan ik vertrekken. Natuurlijk. Ik ben ambitieus. We gaan het zien in de zomer."