Uitblinker Younes stoïcijns: Pas wanneer de scheids affluit, zal ik het zeggen

Uitblinker Younes stoïcijns: "Pas wanneer de scheids affluit, zal ik het zeggen"

01-05-2016 17:45
7

Met een doelpunt en twee assists was Amin Younes zondagmiddag van grote waarde voor Ajax. Mede dankzij het sterke spel van de Duitser kunnen de Amsterdammers volgende week PSV ontkronen als kampioen.

Yorick Hokke
AMSTERDAM

Het was een bijzondere middag in de Amsterdam Arena. Terwijl Ajax er op het veld alles aan deed om zo snel mogelijk FC Twente op de knieën te krijgen, hield het publiek met een schuin oog de tussenstand van PSV - SC Cambuur in de gaten. Bij een Eindhovense goal bleef het vanzelfsprekend stil, maar tweemaal leek het alsof Ajax zojuist had gescoord. Sterker nog, bij de gelijkmaker van Cambuur-speler Calvin Mac-Intosh scandeerde de fanatieke Ajax-hang minutenlang zijn naam.

Younes kreeg er weinig van mee, zo zegt hij enigszins teleurgesteld tegen VoetbalPrimeur. "Ik wist geen moment wat de tussenstand was bij PSV. Ik heb dat niet echt meegekregen. Dat is jammer, maar mijn familie zat op de tribunes. Misschien dat ze mij nog kunnen vertellen hoe het was om dat mee te maken, haha. Ook in de rust hebben we niet gekeken, want we moesten ons echt op onze eigen wedstrijd richten. Dat was het belangrijkste."

Ajax was veel sterker dan Twente, maar het duurde tot aan de tachtigste minuut tot het duel in het slot werd gegooid met 2-0 van Mike van der Hoorn. "Dat was een opluchting", erkent Younes. "Mike zei me tijdens de wedstrijden al meerdere malen dat ik de bal meer bij de tweede paal moest geven, omdat hij meer mee naar voren kwam. Hij maakte 'm goed af."

Niet over titel praten
En dus ligt de titel voor het oprapen voor Ajax. Een zege bij De Graafschap, dat al zeker is van nacompetitievoetbal, volstaat. "Nee, nee. We zijn nog geen kampioen. Pas wanneer de scheidsrechter volgende week voor het laatst affluit, zal ik het zeggen. Of ik bier ga drinken als het zover is? Ik wil er nog niet over praten, haha!"

De titel moet voor Younes de kroon worden op een uitstekend debuutseizoen. "Toen ik hier bij Ajax kwam, kende bijna niemand mij. Daarom heb ik mezelf niet echt een doel gesteld qua aantal wedstrijden die ik zou willen spelen. Dit is mijn eerste seizoen bij Ajax en ik ben hier heel gelukkig. In de laatste jaren heb ik ook niet vaak hele wedstrijden gespeeld. Daarom ben ik nu gewoon dankbaar dat ik iedere week mag spelen."