De Graafschap geeft PSV sprankje hoop: 'Leuk om Ajax-feestje te verpesten'

De Graafschap geeft PSV sprankje hoop: 'Leuk om Ajax-feestje te verpesten'

01-05-2016 18:12
14

De Graafschap is niet van plan om zondag mee te werken aan een kampioensfeestje van Ajax. De 'Superboeren' ontvangen de Amsterdammers in eigen huis, terwijl de nummer zeventien zich vast kan richten op de play-offs. Mark Diemers van De Graafschap wil graag een stokje steken voor het kampioenschap van Ajax.

"Het is leuk om dat feestje te verpesten en dan kunnen we ook met frisse moed de play-offs in", zegt Diemers tegen Omroep Gelderland. Ajax is bij winst op de Vijverberg kampioen, of PSV moet bij PEC Zwolle een monsterscore neerzetten.

De Graafschap ontsnapte zondag definitief aan directe degradatie. SC Cambuur speelt volgend seizoen in de Jupiler League, en de Doetinchemmers mogen zich via de play-offs zien te handhaven.

"Ik ben wel een jongen van de stad Leeuwarden. Het is voor de supporters zeer pijnlijk dat ze gedegradeerd zijn. Maar ik speel nu bij De Graafschap en het is mijn carrière. Wij moeten nu zorgen dat we er in blijven. Dan hebben we een topprestatie geleverd en kan ik terugkijken op een goede tweede seizoenshelft", aldus Diemers.