VP's Elftal van de Week: Ajax steekt PSV de loef af met drie spelers

VP's Elftal van de Week: Ajax steekt PSV de loef af met drie spelers

02-05-2016 10:00
32

Ajax bleef afgelopen weekend op kampioenskoers door een 4-0 zege op FC Twente, terwijl ook PSV vier keer scoorde (6-2 tegen SC Cambuur). De nummers één en twee leveren samen met Roda JC en AZ de meeste spelers voor VP's Elftal van de Week.

Benjamin van Leer (Roda JC)
Bij een 1-0 achterstand keerde Van Leer een strafschop van NEC-spits Santos en dat was het startschot voor een Limburgse comeback. Roda won met 1-2 en is verzekerd van nog een jaar Eredivisie.

Ridgeciano Haps (AZ)
Ontwikkelt zich geweldig in Alkmaar. De linksback was lange tijd niet zeker van een basisplaats, maar behoort inmiddels tot de beste spelers van AZ. Scoorde bovendien tegen De Graafschap en leek soms wel een linksbuiten.

Ramon Leeuwin (FC Utrecht)
Scoorde in de bekerfinale en was ook een week later trefzeker tegen Vitesse. Leeuwin had daarnaast zijn verdedigende zaakjes op orde tegen Vitesse. Twee keer zéér belangrijk door de bal van de lijn te halen.

Joël Veltman (Ajax)
Lijkt zijn roeping te hebben gevonden aan de rechterkant. Veltman was in het cruciale duel met Twente uitstekend op dreef en geeft zijn trainer geen enkele reden om Tete voor hem in de plaats te zetten.

Thulani Serero (Ajax)
Misschien wel de meest onderschatte voetballer van Ajax. Serero viel het hele seizoen buiten de boot, maar nu het er écht om gaat is hij van grote waarde, als vervanger van de teleurstellende Bazoer.

Marco van Ginkel (PSV)
Aan hem lag het niet dat PSV niet verder aan het doelsaldo wist te werken tegen Cambuur. Van Ginkel maakte de eerste en laatste treffer - een lekkere vrije trap – en bracht de teller daarmee op acht stuks in de tweede seizoenshelft.

Tom van Hyfte (Roda JC)
De mooiste goal van de 33e speelronde – en dat waren er een hele hoop – komt op naam van Tom van Hyfte. Nam de bal vól op de pantoffel en mede door dat doelpunt is Roda JC definitief veilig.

Joris van Overeem (AZ)
In de schaduw van clubtopscorer Janssen ontwikkelt ook Van Overeem zich goed in de basiself van AZ. Was tegen De Graafschap belangrijk met een doelpunt en assist.

Amin Younes (Ajax)
Het was dit seizoen vaak afzien voor de supporters van Ajax, maar Younes brengt daar de laatste weken verandering in. De Amsterdamse Messi draaide de verdedigers van Twente horendol.

Luuk de Jong (PSV)
De landstitel lijkt een utopie en ook de strijd om de topscorerstitel heeft De Jong niet meer in eigen hand. Toch maakte hij zijn 24e van het seizoen en 12e met het hoofd. Huntelaar was voor Ajax in 2006 de laatste speler die ook zoveel kopgoals maakte.

Lars Veldwijk (PEC Zwolle)
Iedereen in Zwolle houdt van Veldwijk. De spits is opvallend onbaatzuchtig, zo liet hij ook weer zien tegen Excelsior (2-2). Maakte een doelpunt en leverde een lekkere assist.