Koeman stipt topseizoen aan na overwinning op City: Dat is weergaloos

Koeman stipt topseizoen aan na overwinning op City: "Dat is weergaloos"

01-05-2016 20:50
1

Ronald Koeman versloeg zondag met zijn Southampton het grote Manchester City (4-2). De keuzeheer van The Saints was na afloop zeer lovend over de teamprestatie.

"Om van City te winnen, moet je als team op je best zijn", aldus Koeman in gesprek met FOX Sports. "In de eerste helft presteerden we misschien zelfs nog wel beter dan op ons best. Ik heb geweldig voetbal gezien, we creëerden veel kansen en maakten twee schitterende doelpunten. We hebben gespeeld om te winnen. Dat is een mentaliteit die mij bevalt."

Koeman is niet alleen lovend over de wedstrijd tegen City, maar ook over de prestatie van zijn team over het hele seizoen gezien. "We vechten nog steeds voor Europees voetbal. Vorig seizoen pakten we zestig punten, nu hebben we er al 57. Dus we presteren mogelijk nog beter dan toen en dat is weergaloos", aldus Koeman.

Southampton staat met nog twee wedstrijden te spelen op de zevende plaats. De voorsprong op nummer acht Liverpool bedraagt twee punten. Nummer zes West Ham United heeft twee punten meer dan de ploeg van Koeman.