Boze Boymans zoekt confrontatie bij Utrecht: 'Wat moet ik nog meer doen?'

Boze Boymans zoekt confrontatie bij Utrecht: 'Wat moet ik nog meer doen?'

01-05-2016 20:44
14

Het is oorlog bij FC Utrecht. Ruud Boymans stond er zondagmiddag tegen Vitesse weer naast, zonder dat hij een verklaring heeft gekregen van trainer Erik ten Hag.

Boymans heeft geen begrip voor de keuze van Ten Hag. "Ik was zwaar teleurgesteld en had verwacht dat ik zou spelen", aldus de spits, die ook al op de bank moest beginnen in de verloren bekerfinale tegen Feyenoord, bij de NOS. "Helemaal na bekerfinale die aan mijn neus voorbijgaat en het team dat niet goed speelde. Ik was fris en had zin in Vitesse."

"Nee, ik heb geen uitleg gekregen. Dan moet je bij de trainer zijn. Ik kan wel gokken dat het met snelheid en creativiteit te maken heeft. Als je naar mijn rendement kijkt met tien goals in veertien wedstrijden, weet ik niet wat je nog meer moet doen om te spelen."

Boymans heeft recht van spreken, want na zijn entree in de 57e minuut kantelde het duel met Vitesse. Door een goal van de invaller won Utrecht uiteindelijk met 1-3. Ten Hag weigert inhoudelijk te reageren. "Hij moet maar bij mij komen. Hij doet als invaller wel precies wat we verwachten. Hij heeft het team mentaal een push gegeven. Dan hebben we het beiden goed gedaan."