Uitzwaaiende NEC'er hoeft geen groots afscheid: 'Zit ik niet op te wachten'

Uitzwaaiende NEC'er hoeft geen groots afscheid: 'Zit ik niet op te wachten'

01-05-2016 21:56
5

NEC zag zondagmiddag de kansen op een play-offplek verdampen na een nederlaag tegen Roda JC Kerkrade (1-2). NEC-verdediger Rens van Eijden verlaat de Nijmegenaren aan het eind van dit seizoen en heeft vermoedelijk dus zijn laatste thuiswedstrijd al gespeeld.

Het afscheid van Van Eijden werd door de nederlaag niet waar iedereen op gehoopt had. "Tja, na zo'n teleurstellende wedstrijd is het logisch dat een afscheid een beetje in het niet valt. Maar goed, ik ben geen emotionele jongen die zit te wachten op een afscheid of een voetstukje", zegt de 28-jarige Ossenaar op de clubwebsite van NEC.

"Ik heb zeven jaar lang geprobeerd het maximale uit mezelf te halen om zodoende ook het beste voor de club eruit te halen. Dat is een wisselwerking geweest die in mijn ogen heel normaal is. Daar ben ik de club en de mensen die altijd in me geloofd hebben heel dankbaar voor, maar zelf hoef ik daar echt niet voor op een voetstuk geplaatst te worden", aldus Van Eijden.

Van Eijden kijkt met gemengde gevoelens terug op zijn periode bij NEC. "Er zijn ups en downs geweest, zowel voor mezelf als voor de club. Uiteindelijk waren er wel altijd weer middelen om het op te lossen. Ik heb hier natuurlijk een belangrijk deel van mijn leven en carrière doorgebracht en daar ben ik iedereen hier dankbaar voor. Dat heeft me uiteindelijk toch gevormd als voetballer en als mens", besluit de mandekker.