Grote vraagtekens bij beslissingen Cocu: 'Waarom stelt hij Maher ineens op?'

Grote vraagtekens bij beslissingen Cocu: 'Waarom stelt hij Maher ineens op?'

02-05-2016 07:20
9

Met verbazing heeft Willem van Hanegem naar de wedstrijd van PSV tegen SC Cambuur (6-2) gekeken. Hij zet onder andere zijn vraagtekens bij de beslissing van Phillip Cocu om Adam Maher een basisplaats te gunnen.

'Het moest veel scoren om het Ajax nog moeilijk te maken. Maar waarom stelt een trainer dan opeens Maher op? Die heeft een heel seizoen niet gespeeld en is daar zwaar teleurgesteld over. Denk je dat zo iemand echt het veld in gaat om kampioen te worden? Welnee, die wil vooral bewijzen dat hij een erg goede voetballer is. En hij zal zich tegelijk hebben afgevraagd: Waarom speel ik vandaag eigenlijk wel?', schrijft Van Hanegem in zijn column voor het Algemeen Dagblad.

Er deugde niet veel aan PSV, stelt De Kromme. Het optreden van Narsingh vond hij beneden peil ('komt nog geen kartonnen doos voorbij'), hij miste Jürgen Locadia en Maxime Lestienne in de basis en zag Andres Guardado zijn niveau niet halen. 'Zo'n Guardado gisteren! Zijn eerste vijf passes waren gewoon niet goed. Er zat in het gehele elftal geen vuur. Is dat wat! Wie voor de titel speelt, hoort zijn hele ziel en zaligheid te geven.'