Endt hier als supporter van Ajax op de tribune

'Aanstelling Kluivert kan betekenen dat De Boer nog bij Ajax blijft'

'Aanstelling Kluivert kan betekenen dat De Boer nog bij Ajax blijft'

02-05-2016 09:16
6

Patrick Kluivert keert op korte termijn waarschijnlijk terug bij Ajax. Hij wordt volgens De Telegraaf trainer van Ajax onder 19. David Endt, die in diverse functies werkzaam was bij Ajax, begrijpt de aanstelling wel én denkt dat Frank de Boer wellicht blijft.

"Kluivert heeft Jong FC Twente kampioen gemaakt. Wat dat waard is, is moeilijk in te schatten. Maar het is een man met een zekere ervaring. Met allure en uitstraling ook, bij Ajax. Er is een bepaalde filosofie achter zijn aanstelling. Patrick moet opnieuw, net als Frank de Boer dat ook was, een trainer worden die op termijn het eerste elftal gaat trainen. Dat is de gedachte achter deze aanstelling", vertelt Endt bij BNR Nieuwsradio.

"Bovendien wil ik stiekem zeggen dat De Boer dan misschien gaat blijven. Als ze Patrick Kluivert aanstellen om over een jaar of twee de opvolger te worden van Frank de Boer, of in elk geval in die stijl het trainerschap over te nemen, dan zou het best kunnen betekenen dat Frank de Boer nog een tijdje blijft", besluit de voormalig teammanager van Ajax zijn verhaal.

Lees ook: Kluivert keert terug bij Ajax als jeugdtrainer