'Arsenal is op jacht naar topaankoop en wil Bayern beroven van centrale man'

'Arsenal is op jacht naar topaankoop en wil Bayern beroven van centrale man'

02-05-2016 09:34
2

Arsenal wil volgend seizoen weer meedoen om de Engelse landstitel en heeft daarvoor in ieder geval één grote aankoop in gedachten. Volgens de Engelse boulevardkrant The Daily Star gaan The Gunners voor Bayern München-verdediger Mehdi Benatia.

Benatia is door Arsenal geïdentificeerd als ideale zomeraankoop. De Marokkaanse international die werd geboren in Frankrijk heeft aan Bayern laten weten dat hij weg wil als er niet meer speeltijd voor hem in het verschiet ligt. Daarbij komt het feit dat Mats Hummels zijn vertrek bij Borussia Dortmund heeft aangekondigd en volop in verband wordt gebracht met Bayern.

Niet alleen Arsenal is naar verluidt in de markt voor Benatia. Ook Juventus, Internazionale en zijn voormalige club AS Roma worden gelinkt aan de 29-jarige verdediger. Benatia wordt met Bayern waarschijnlijk op zeer korte termijn kampioen van Duitsland en moet dinsdag tegen Atlético Madrid aantreden in de halve finales van de Champions League. Bayern moet een 1-0 achterstand uit het eerste duel wegpoetsen.