In het kort: Levante gedegradeerd, Napoli weer tweede na overwinning

In het kort: Levante gedegradeerd, Napoli weer tweede na overwinning

02-05-2016 23:57
1

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Levante degradeert uit Primera División
Levante neemt afscheid van de hoogste Spaanse voetbalafdeling. De club uit Valencia verloor maandag met 3-1 van Málaga en is daardoor uitgespeeld. Levante speelde sinds 2010 in de Primera División en kwam dit seizoen slechts tot zeven overwinningen. Ook Getafe en Sporting Gijón moeten nog vrezen.

Napoli lost AS Roma weer af
Napoli heeft zich dankzij een 2-1 zege op Atalanta Bergamo weer verzekerd van de tweede plaats in de Serie A. Gonzalo Higuaín was met twee treffers weer eens van grote waarde voor zijn ploeg. Napoli is al zeker van deelname aan de groepsfase van de Champions League, net als AS Roma. 

Eventuele huldiging PSV op 9 mei
De kans is klein geworden, maar mocht PSV alsnog de landstitel in de wacht slepen, dan wordt de selectie op maandag 9 mei gehuldigd. Dat laat de gemeente Eindhoven weten in een persbericht. Het kampioensfeest zal in dezelfde vorm zijn als afgelopen seizoen, toen zo'n 100.000 supporters aanwezig waren om de 22e landstitel te vieren.

Oud-internationals ontvangen trainersdiploma
Drie voormalig Oranje-rinternationals zijn geslaagd voor de cursus Coach Betaald Voetbal. Mark van Bommel, Jaap Stam en Ruud van Nistelrooij ontvangen woensdag in Zeist hun diploma, zo meldt de KNVB. Het drietal is dus voortaan gediplomeerd om zelfstandig aan de slag te gaan als trainer van een BVO. Van Bommel is momenteel de assistent van Bert van Marwijk in Saoedi-Arabië en jeugdtrainer van PSV. Stam deed ervaring op als assistent bij PEC Zwolle en Jong Ajax, Van Nistelrooij gaat volgens seizoen aan de slag als spitsentrainer bij PSV.

Vitesse betaalt kaartjes voor fans
Vitesse heeft veel over voor Europees voetbal. De club wil koste wat het koste de play-offs behalen en heeft de steun van de Arnhemse aanhang nodig tijdens het uitduel met FC Twente. Daarom heeft Vitesse besloten om de kaartjes voor de uitreizende supporters te betalen. "Daarom willen we jullie uitnodigen om op onze kosten naar Enschede te komen. Ga met ons mee en steun je club", aldus aanvoerder Guram Kashia in een videoboodschap.

Real krijgt goed Ronaldo-nieuws
Cristiano Ronaldo is er zeer waarschijnlijk bij als Real Madrid het woensdag opneemt tegen Manchester City. De Madrilenen moeten aan de bak na de 0-0 in Manchester, een kleine week geleden. De 31-jarige Portugees was maandag volledig inzetbaar tijdens de training van De Koninklijke. Karim Benzema is nog wel een twijfelgeval. Hij trainde maandag apart van de groep.

Mooie award De Vries
Dorus de Vries is door de supporters van Nottingham Forest uitgeroepen tot Speler van het Jaar. De Nederlandse keeper stond dit seizoen tijdens 47 wedstrijden onder de lat en bleek een zeer betrouwbare kracht. De 35-jarige De Vries ging er dit seizoen al drie keer vandoor met de Speler van de Maand-verkiezing bij de club. Voorafgaand aan de 1-1 tegen Wolverhampton Wanderers kreeg De Vries de prijs overhandigd.

Blindentribune bij PEC
PEC Zwolle onderzoekt of er volgend seizoen een speciale tribune in het leven geroepen kan worden voor slechtziende supporters, meldt RTV Oost. PEC reageert op een initiatief van een supporter, die een Twitter-referendum startte voor de ‘blindentribune’. Op de tribune krijgen de mensen een koptelefoon, waarop het verslag van de wedstrijd te horen is. PEC zou niet de eerste club zijn waarbij een dergelijk initiatief doorgezet wordt. Feyenoord, FC Utrecht en ADO Den Haag zijn de Zwollenaren voor gegaan.

Ook Vardy heeft prijs te pakken
Na Riyad Mahrez is ook Jamie Vardy in de prijzen gevallen. De aanvaller van Leicester City is door Engelse journalisten verkozen tot Speler van het Jaar. Mahrez kreeg eenzelfde prijs, alleen dan van de spelersbond PFA. De 29-jarige Vardy maakte dit seizoen 22 doelpunten en verbeterde het record van Ruud van Nistelrooy door in elf wedstrijden op rij te scoren.