Van der Hoorn: Na afloop vroegen we pas hoeveel PSV gespeeld had

Van der Hoorn: "Na afloop vroegen we pas hoeveel PSV gespeeld had"

02-05-2016 12:43
36

Mike van der Hoorn liet zich zondagmiddag niet voor het eerst dit seizoen bij Ajax gelden door de belangrijke 2-0 binnen te koppen tegen FC Twente. Het bleek het startsein voor een ruime 4-0 overwinning, waardoor de titelaspiraties in Eindhoven verdampten.

Van der Hoorn was enorm blij met zijn treffer. "Het begint bij de 'nul' houden. Als je dat doet en met 4-0 wint is dat lekker. Als je dan zelf nog een doelpuntje mee kan pakken… Het was een belangrijke, dus daar ben ik heel blij mee. Je voelde dat toen de ban gebroken was. Dan moet je nog uitlopen en dat deden we ook heel goed", zegt Van der Hoorn in gesprek met de NOS. 

In de Arena was de spanning te snijden naar mate de wedstrijd vorderde. "Zeker als het zo lang duurt totdat je de wedstrijd beslist. Als het zo lang 1-0 blijft hink je ook op twee gedachten, dat is nooit lekker", vindt Van der Hoorn, die zich niet bezighield met de wedstrijd in Eindhoven. "Na afloop vroegen we pas hoeveel PSV gespeeld heeft. PSV won met 6-2, dus dan hebben we het doelsaldo gelijk gehouden. Het speelde in mijn hoofd niet mee, we moesten gewoon zorgen dat we deze wedstrijd zouden winnen. Als je zelf niet wint heb je er helemaal niets aan", besluit de mandekker.