Pröpper krijgt geen hulp van familie in titelstrijd: Had dienst kunnen bewijzen

Pröpper krijgt geen hulp van familie in titelstrijd: "Had dienst kunnen bewijzen"

02-05-2016 14:01
8

De Graafschap-verdediger Robin Pröpper is niet inzetbaar wanneer Ajax op de laatste speeldag van de Eredivisie naar Doetinchem reist. De broer van PSV'er Davy Pröpper pakte tegen AZ zijn elfde gele kaart van het seizoen en is zodoende geschorst en dat frustreert hem.

"Daar baal ik enorm van, ik had zo graag willen spelen", zegt Pröpper. "Zeker omdat ik mijn broer Davy dan nog een dienst had kunnen bewijzen. Ik zit nu op de tribune, terwijl ik veel liever op het veld had gestaan. Dan was ik ook in het ritme gebleven. Nu voetbal ik pas op vrijdag 13 mei weer. Misschien kan ik bij de beloften nog wat minuten maken", oppert de centrale verdediger tegen het Algemeen Dagblad.

De Graafschap is al verzekerd van nacompetitie. "Maar ik ga geen gekke dingen doen'', belooft coach Jan Vreman. "In principe spelen we met het sterkste elftal, al is Robin Pröpper dan geschorst. We gaan onze sportieve plicht vervullen en ik denk ook dat het beter is om in het ritme te blijven. Wel zal ik geen risico nemen met spelers die pijntjes hebben. Het is juist mooi om tegen Ajax te spelen en laten zien wat je waard bent", aldus de oefenmeester.