De Tien: beste aangevers in de Eredivisie

De Tien: beste aangevers in de Eredivisie

04-05-2016 10:10
9

Naast scorende spitsen hebben teams ook spelers nodig die assists geven. Afgelopen jaar was Jetro Willems de koning van de assist, wie zal de kroon dit jaar pakken? Vandaag in De Tien: de beste aangevers uit de Eredivisie. Bij een gelijk aantal assists geeft het aantal speelminuten de doorslag.

10. Davy Klaassen (acht assists)
Davy Klaassen kwam dit seizoen 2542 minuten in actie voor Ajax. De middenvelder is dit seizoen één van de drijvende krachten op het middenveld van de Amsterdammers en gaf tot dusver acht assists. Klaassen staat daarmee op plaats tien.

9. Joris van Overeem (acht assists)
De 21-jarige middenvelder van AZ was tot dusver acht keer de aangever. Opvallend is dat hij bij zes van de acht assists Vincent Janssen bediende. Joris van Overeem gaf zijn assists in 2423 minuten, wat hem de negende plaats oplevert.

8. Rick Karsdorp (acht assists)
Rick Karsdorp beleefde even een mindere periode, maar heeft zich sterk teruggeknokt. De rechtsback van Feyenoord kwam dit seizoen 2369 minuten in actie en wist acht keer een teamgenoot te bedienen.

7. Dabney Dos Santos (acht assists)
Ook Dabney Dos Santos gaf dit seizoen acht keer een assist. Met de topscorer van de Eredivisie als teamgenoot is het geen verrassing dat ook Dos Santos drie keer een beslissende pass op Vincent Janssen gaf. Dos Santos had 2013 minuten nodig voor zijn assists en staat daarmee op de zevende plaats.

6. Lars Veldwijk (negen assists)
Lars Veldwijk is niet alleen een afmaker, de spits van PEC Zwolle weet ook zijn teamgenoten te vinden. Veldwijk kwam 2787 minuten in actie en naast dat hij veertien doelpunten maakte, was hij ook negen keer de aangever.

5. Luuk De Jong (negen assists)
Luuk de Jong is dit seizoen de speler in de Eredivisie die het meeste bij doelpunten betrokken is. In 2772 minuten scoorde de spits van PSV 21 keer en wist hij negen keer zijn teamgenoten te bedienen.

4. Andrés Guardado (negen assists)
De Mexicaanse regisseur van PSV kwam dit seizoen 2096 minuten in actie. Andrés Guardado was dit seizoen negen keer de aangever, waarmee hij op de vierde plaats staat.

3. Jurgen Locadia (negen assists)
Jurgen Locadia kwam het minst in actie uit deze top-tien. De vleugelaanvaller van PSV was in slechts 1891 minuten negen keer belangrijk met een assist, wat hem de derde plaats oplevert.

2. Hakim Ziyech (tien assists)
Er mag zonder twijfel gezegd worden dat Hakim Ziyech dit seizoen dé belangrijkste speler is bij FC Twente. De aanvallende middenvelder is met zeventien doelpunten en tien assists bij 37% van de Twentse doelpunten betrokken, waarmee hij op de tweede plaats staat.

1. Edouard Duplan (elf assists)
Edouard Duplan is dit seizoen één van de belangrijkste spelers bij ADO Den Haag. De Franse aanvallende middenvelder die dit seizoen vooral op de linkervleugel uitkomt, gaf tot dusver elf assists. Duplan had hier 2637 minuten voor nodig en is momenteel de onbetwiste koning van de assist in de Eredivisie.