Geëmotioneerde Ten Rouwelaar schrijft brief aan Eagles-fans na sublieme actie

Geëmotioneerde Ten Rouwelaar schrijft brief aan Eagles-fans na sublieme actie

02-05-2016 17:02
12

NAC Breda-doelman Jelle ten Rouwelaar verloor vorige week zijn moeder. Ze liet op 61-jarige leeftijd het leven. Het nieuws werd ook opgepikt door fans van Go Ahead Eagles. Zij zorgden voor een emotionele steunbetuiging.

In de 61e minuut van de wedstrijd tussen Eagles en NAC begonnen de fans van de thuisploeg massaal te applaudisseren. Naar aanleiding daarvan schreef Ten Rouwelaar een brief, gericht aan de Eagles-fans. 'In tijden dat voetbalsupporters vaak negatief worden belicht in het nieuws, leek het mij gepast om op dit moment en op dit platform nog van mij te laten horen', schrijft hij op de clubsite van Go Ahead.

Ten Rouwelaar bedankt de supporters voor hun hartverwarmende actie. 'Afgelopen vrijdag voelde ik mij zoals ik mij vaak voel tussen de duizenden supporters in het Rat Verlegh Stadion: gesteund door mensen met een passie en mensen met een voetbalhart. Wat ik zag en voelde was de menselijke kant van voetbal, een kant die wat mij betreft veel vaker de boventoon mag voeren in onze mooie voetbalwereld.'

'Met een mooi gebaar hebben jullie een ontzettend grote impact gehad. Het laat zien dat jullie als supporters, net zoals de supporters van mijn eigen NAC Breda, thuishoren op het hoogste voetbalniveau dat Nederland rijk is. No act of kindness, no matter how small, is ever wasted', besluit de geëmotioneerde Ten Rouwelaar.

Bekijk ook: de actie van Eagles-fans voor Ten Rouwelaar