Slavische vriendschap in Amsterdam: Ook buiten het veld ga ik veel met hem om

Slavische vriendschap in Amsterdam: "Ook buiten het veld ga ik veel met hem om"

02-05-2016 20:53
13

Bij zijn eerste basisplaats in Ajax 1 was Vaclav Cerny zondagmiddag direct trefzeker in het duel met FC Twente (4-0). De talentvolle Tsjech voelt zich op dit moment enorm goed in Amsterdam en zijn teamgenoot Nemanja Gudelj speelt daarin een grote rol.

"Hij is heel erg belangrijk voor mij", aldus de linkspoot in gesprek met Telesport. "Hij helpt me als ik hulp nodig heb. Hij is ook ouder dan dat ik ben en heeft al meer ervaring in het leven dan ik heb. Hij vindt het belangrijk dat ik goede keuzes in het leven maak op mijn achttienjarige leeftijd. Ik ben nog jong en daarom is het enorm belangrijk dat ik iemand heb die continu met mij bezig is."

"Ook buiten het veld ga ik veel met hem om", zo vervolgt Cerny lovend over zijn teamgenoot en vriend. Ook Gudelj is blij dat hij veel met Cerny op kan trekken en is onder de indruk van diens kwaliteiten. "Hij is een enorm groot talent", zo vertelt Gudelj tegenover het dagblad. "Dit seizoen heeft hij dat meerdere malen laten zien in de wedstrijden dat hij met het eerste mee heeft gedaan. Op zijn leeftijd heb je natuurlijk ups en downs, maar over zijn talent hoef je niet te twijfelen. Ook buiten het veld gaan we veel met elkaar om en probeer ik hem zo goed mogelijk te begeleiden."