Update: Definitief streep door Oranje-kamp in Hoenderloo vanwege Ajax en PSV

Update: Definitief streep door Oranje-kamp in Hoenderloo vanwege Ajax en PSV

03-05-2016 15:02
19

Danny Blind heeft de zomerstage van het Nederlands elftal in mei en juni noodgedwongen ingekort. Ajax en PSV zitten de bondscoach dwars. Beide Nederlandse topclubs maken na afloop van het seizoen een reis door China.

Blind wilde vanaf 16 mei een grote groep internationals bijeen hebben, maar door die trainingsweek in Hoenderloo gaat zo goed als zeker een streep. Dat meldt De Telegraaf. Voor de oefeninterlands in en tegen Ierland (28 mei), Polen (1 juni) en Oostenrijk (4 juni) kan de keuzeheer zijn spelers formeel pas een paar dagen van te voren opeisen. De KNVB heeft echter een compromis gesloten met Ajax en PSV.

De Amsterdammers keren nu op 20 mei terug uit China en de PSV'ers twee dagen later. Op 22 mei reist Oranje naar Portugal voor het reeds geplande trainingskamp. Overigens kreeg Blind goed nieuws uit Italië. Kevin Strootman had maandag voor het eerst sinds januari 2015 een basisplaats bij AS Roma en speelde direct negentig minuten. Blind maakt deze week zijn voorselectie bekend. Of Strootman daar alweer bij zit, is nog niet duidelijk.

Update 15.02 uur: De KNVB heeft dinsdag bevestigd dat het trainingskamp van Oranje in Hoenderloo niet doorgaat. Reden voor de annulering van de oefenstage is het feit dat veel internationals niet aanwezig kunnen zijn vanwege clubverplichtingen. De Portugal-trip, die op 22 mei begint, gaat wel door.