Voormalig topschutter van Leicester voorziet kaskraker: 'Film over schrijven'

Voormalig topschutter van Leicester voorziet kaskraker: 'Film over schrijven'

03-05-2016 09:00
5

De opmerkelijke opmars van Leicester City is een perfect verhaal voor het witte doek. Dat stelt oud-spits Emile Heskey. De equipe van trainer Claudio Ranieri ontpopte zich in één jaar tijd van degradatiekandidaat tot kampioen van de Premier League.

Leicester won afgelopen seizoen zeven van zijn laatste negen wedstrijden, waardoor degradatie werd afgewend. Die lijn werd dit seizoen doorgetrokken met de landstitel als gevolg. Door het gelijkspel van Tottenham Hotspur bij Chelsea (2-2) zijn The Foxes niet meer te achterhalen.

"Het is een geweldig verhaal. Aan het begin van het seizoen zag bijna iedereen ze als favoriet om te degraderen", zegt Heskey, die zelf in 1997 en 2000 de League Cup won met Leicester, in gesprek met Omnisport. "Om dan dit te presteren is fenomenaal. Je kunt er een film over schrijven", aldus de voormalig Engels international, die zag dat Leicester dit seizoen gevrijwaard bleef van ernstige blessures.

"Vanaf oktober keek ik al naar het schema rond Kerstmis. In die periode kun je makkelijk blessures oplopen doordat de wedstrijden elkaar in rap tempo opvolgen", stelt Heskey. "Niet dat de wielen helemaal stoppen met draaien, maar een paar blessures kunnen al voor een terugval zorgen. Daar heeft Leicester echter helemaal geen last van gehad."