Willem II houdt hart vast: Het moet niet op deze manier verder, nee

Willem II houdt hart vast: "Het moet niet op deze manier verder, nee"

03-05-2016 08:58
9

Het roer moet om bij Willem II om de Tilburgers uit het moeras te trekken. Directeur Berry van Gool erkent dat, maar weet niet goed hoe. Trainer Jurgen Streppel eruit gooien is voor hem geen optie.

In Tilburg houden ze hun hart vast. Met het vertoonde spel hebben clubs uit de Jupiler League een kans tegen de Tricolores. "Het moet niet op deze manier verder, nee", zegt Van Gool in het Algemeen Dagblad. Maar hoe? De directeur heeft geen direct antwoord. "Voetbal is geen exacte wetenschap. Het gaat om vertrouwen, dingen durven doen. Geloof me maar als ik zeg dat we met z'n allen keihard bezig zijn om daaraan te werken. Niks doen is geen optie."

Van Gool denkt niet dat een ontslag van Streppel voor een schokeffect kan zorgen. "Als je dat doet, wordt gezegd dat je als club je verantwoordelijkheid hebt genomen. Maar ik vind dat je ook verantwoordelijkheid neemt door er nadrukkelijk voor te kiezen om het met de huidige mensen te blijven doen. Want wie zegt mij dat een ander het ineens beter doet? Als we daar van overtuigd zouden zijn, dan doen we dat natuurlijk."

Eerst moet Willem II afwachten of de club daadwerkelijk de play-offs in moet. De Tilburgers gaan zelf op bezoek bij Roda JC, maar zijn afhankelijk van het resultaat van Excelsior op bezoek bij het reeds gedegradeerde SC Cambuur.