'Meneer' Van Gaal veranderde levens bij AZ: Dat was voor mij perfect

'Meneer' Van Gaal veranderde levens bij AZ: "Dat was voor mij perfect"

03-05-2016 11:17
1

Grétar Steinsson speelde tussen 2005 en 2008 voor AZ Alkmaar. De IJslandse vleugelverdediger is inmiddels gestopt met voetballen en is tegenwoordig technisch manager van het Engelse Fleetwoord Town, uitkomend in de League One. In Alkmaar kende Steinsson een mooie periode, zo geeft hij aan in gesprek met AZfanpage.

"Wat mij het meeste beviel aan AZ was de cultuur en de leiderschap die er heerste bij de club. Toen ik vertrok besefte ik dat het uniek was dat de mogelijkheid er was om ideeën te delen, dit omdat ik het altijd erg interessant vind om erachter te komen hoe dingen werken", geeft de vleugelverdediger aan, die in 2008 besloot te vertrekken bij AZ.

"Na mijn uiteindelijk laatste training dronk ik een kop koffie met Louis van Gaal, we hadden vervolgens een kort gesprek, schudden elkaar de hand en namen afscheid met een goed gevoel", laat Steinson weten, die vervolgens een contract tekende bij Bolton Wanderers. Het samenwerken met Van Gaal beviel Steinsson overgens erg goed.

"Hij was ontzettend geduldig met me. Als we specifiek kijken naar meneer Van Gaal dan is het moeilijk in woorden uit te drukken hoe een grote invloed hij had. Hij heeft mijn leven veranderd, evenals mijn kijk op het spelletje. Hij zocht constant nieuwe uitdagingen en stelde hoge eisen, maar dat was voor mij perfect. We hadden een hechte relatie en hij wist hoe hij me moest raken. Ik heb ontzettend veel respect voor hem en de dingen die hij doet. Je zal mij nooit een slecht woord over hem horen zeggen."