'Ajax polst na Kluivert opnieuw oude bekende voor belangrijke functie'

'Ajax polst na Kluivert opnieuw oude bekende voor belangrijke functie'

03-05-2016 10:59
32

Ajax heeft volgens het Algemeen Dagblad een lijntje uitgegooid naar Aron Winter. De oud-speler van de Amsterdammers is gepolst voor de rol van trainer van Jong Ajax. Andries Ulderink en Jaap Stam, de huidige trainers van de beloften, vertrekken.

Ulderink en Stam waren de voorbije seizoenen de trainers van Jong Ajax en lieten weten dat zij het na dit jaar voor gezien houden. Winter is op dit moment coach van Oranje onder 19, waarmee hij aankomende zomer het EK in Duitsland mag spelen. Winter plaatste zich met het jeugdelftal van Oranje voor dat kampioenschap door als eerste te eindigen in een poule met Frankrijk, Liechtenstein en Gibraltar.

Winter is een bekende van Ajax, waarvoor hij in het verleden tussen 1986 en 1992 plus tussen 1999 en 2001 speelde. In het seizoen 2002/'03 stond Winter ook nog bij Ajax onder contract. Jong Ajax wordt gezien als belangrijk elftal voor spelers, die de laatste stap naar Ajax 1 nog moeten zetten. Zij kunnen rijpen in de Jupiler League. Ook voor spelers uit het eerste, die buiten de boot vallen, is Jong Ajax belangrijk.