Cerny had al een voorgevoel: 'Maar daar was ik wel verrast over'

Cerny had al een voorgevoel: 'Maar daar was ik wel verrast over'

03-05-2016 13:06
2

Vaclav Cerny beschaamde het vertrouwen dat hij kreeg van Ajax-trainer Frank de Boer niet. De jonge Tsjech zorgde zondagmiddag voor de belangrijke openingstreffer van Ajax tegen FC Twente (4-0).

De basisplaats van Cerny kwam onverwacht. 'Op de training van vorige week dinsdag had ik al het idee dat ik er bij zou zijn, omdat ik heel eventjes in de basis mocht staan, maar ik had geen zekerheid. Vrijdag hoorde ik dat ik in de basis stond. Daar was ik wel verrast over en was ik natuurlijk heel blij mee. Het is prachtig om in zo'n wedstrijd te spelen. Zenuwachtig was ik niet. Ik word niet zo snel zenuwachtig', zegt de koelbloedige buitenspeler in een column op de clubwebsite van Ajax.

Cerny vergelijkt zijn doelpunt tegen Twente met het belangrijke en mooi Europese doelpunt tegen Celtic eerder dit seizoen. 'Na de heerlijke actie van Joël, waarin hij de bal goed pakte en die naar mij doorstuurde zag ik een drie-tegen-drie situatie, maar ik was in volle snelheid en dacht niet aan stoppen. Ik denk dat de verdediger van Twente dacht dat ik naar mijn linkerbeen zou gaan, maar ik schoot met rechts. Als ik eerlijk ben was het gevoel van deze goal mooier dan in de uitwedstrijd tegen Celtic', aldus Cerny.