Leicester wil weer het onmogelijke mogelijk maken: We gaan niemand verkopen

Leicester wil weer het onmogelijke mogelijk maken: "We gaan niemand verkopen"

03-05-2016 15:12
23

Leicester City is na het binnenhalen van het kampioenschap niet van plan mee te werken aan een grote leegloop van spelers. Sterker nog, vice-voorzitter van de club Aiyawatt Srivaddhanaprabha wil helemaal geen spelers verkopen.

"We gaan niemand verkopen. We zijn geen opleidingsclub die spelers verkoopt zodat ze zich elders verder kunnen ontwikkelen", luidt de duidelijke taal van Srivaddhanaprabha tegenover The Guardian. Volgend seizoen gaat Leicester de groepsfase van de Champions League in en dus wil het de huidige selectie bij elkaar houden.

Uitblinkers van de Engelse kampioen worden logischerwijs in verband gebracht met topclubs. "Daar is geen sprake van", zegt Srivaddhanaprabha. "Alle spelers willen blijven om te kijken hoe ver ze met elkaar kunnen komen. Het verkopen van spelers staat bij ons niet op de agenda."

Aiyawatt's vader en tevens eigenaar van Leicester, Vichai Srivaddhanaprabha, is beretrots. "Mijn vader was al heel trots als eigenaar van een Premier League-club. Nu is hij eigenaar van een kampioensploeg. Mijn vader heeft de club altijd met zijn hart geleid en kan niet trotser zijn dan nu", aldus de vice-voorzitter.