In het kort: Mido verliest haar door Leicester, Portugese club gelinkt aan maffia

In het kort: Mido verliest haar door Leicester, Portugese club gelinkt aan maffia

03-05-2016 19:15
1

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Mido is z'n haar kwijt door Leicester
We kennen de verhalen inmiddels van de Leicester-fans die rijk zijn geworden van het kampioenschap van hun club. Mido besloot ook een weddenschap aan te gaan over de - toen nog - eventuele titel van The Foxes. Toen de ploeg van Claudio Ranieri halverwege het seizoen bovenaan stond, beloofde hij al zijn haar af te scheren als Leicester het vol zou houden. Nu is de oud-Ajacied de klos: komend weekend wordt de schaar live op televisie in zijn haar gezet.

Russiche maffia bij Portugese clubs?
Benfica en Sporting Portugal zijn dinsdag opgeschrikt door een politieinval, meldt het ANP. De Portugese politie doet onderzoek naar witwaspraktijken van Russische maffia in het Portugese voetbal. Behalve de stadions van Benfica en Sporting, werden ook de onderkomens van Braga en Leiria doorzocht. De focus van het onderzoek ligt op derdeklasser Uniao de Leiria, dat met Alexander Tolstikov een Russische eigenaar heeft. "Andere clubs worden niet verdacht, maar beschikken over bewijsstukken", zegt een politiebron tegen Reuters.

Faber heeft zijn staf rond
FC Groningen heeft de technische staf voor volgend seizoen compleet. Marcel Groninger en Peter Hoekstra zullen de nieuwe hoofdtrainer Ernest Faber gaan assisteren. Groninger is dit seizoen ook al assistent-trainer bij de Eredivisie-club en zal volgend seizoen stoppen als hoofdtrainer bij topklasser HHC Hardenberg. Hoekstra wordt bij de A1 weggeplukt.

Nieuwe trainer voor Oss
FC Oss heeft een nieuwe trainer gevonden in François Gesthuizen. De opvolger van Reinier Robbemond tekent voor één seizoen bij de hekkensluiter van de Jupiler League. "Het is extra leuk om terug te keren naar waar ik mijn trainersloopbaan ooit ben begonnen. Samen met Marinus Dijkhuizen had ik destijds de A-jeugd van Oss onder m’n hoede", aldus de 43-jarige coach.

FIFA neemt schorsing Sakho over
De FIFA heeft de schorsing van Liverpool-verdediger Mamadou Sakho wereldwijd gemaakt. De verdediger werd door de UEFA al voorlopig voor dertig dagen geschorst na een positieve dopingtest. Sakho mag nu niet uitkomen voor Liverpool én voor de nationale ploeg van Frankrijk.