Update: Courtois reageert en zweert trouw aan Chelsea: Heb ik nooit beweerd

Update: Courtois reageert en zweert trouw aan Chelsea: "Heb ik nooit beweerd"

03-05-2016 20:22
6

Thibaut Courtois denkt er serieus over na om Chelsea na dit seizoen te verlaten. Over interesse heeft de Belgische doelman niet te klagen: Real Madrid, FC Barcelona en Paris Saint-Germain zijn geïnteresseerd.

Dat meldt Mundo Deportivo dinsdag in Spanje. Courtois zou ontevreden zijn in Londen omdat Chelsea dit seizoen geen enkele prijs wist te winnen en in de Premier League niet eens mee kon doen om de Europese plekken. De Belg wil naar een club waar hij uitzicht heeft op het pakken van prijzen. Zijn voorkeur zou bij FC Barcelona liggen.

De nieuwe Chelsea-trainer Antonio Conte zou volgens The Times al toestemming hebben gegeven voor het vertrek van Courtois. Dan moet de doelman wel minimaal 63 miljoen euro opleveren. Courtois staat sinds 2011 onder contract bij Chelsea. De eerste drie seizoenen werd hij uitgeleend aan Atlético Madrid. Vorig seizoen werd hij kampioen van Engeland met Chelsea.

Update 20.40: Thibaut Courtois ontkent dat hij op weg is naar de Chelsea-uitgang. "Ik heb nooit beweerd dat ik vertrek, maar als het minder gaat met een team, schrijven de kranten graag over spelers", reageert de Belgische doelman tegenover Sporza. "Op dit moment ben ik nog altijd een Chelsea-speler. De voorbereiding op volgend seizoen zal ik ook bij Chelsea aanvatten en dan gaan we met de nieuwe trainer (Antonio Conte, red.) weer vol voor de titel."