Steunpilaar Manchester City stapt toch op vliegtuig naar Madrid

Steunpilaar Manchester City stapt toch op vliegtuig naar Madrid

03-05-2016 16:36
1

Yaya Touré is toch op het vliegtuig naar Spanje gestapt voor het cruciale duel met Real Madrid in de halve finale van de Champions League. De middenvelder miste al de heenwedstrijd en leek niet op tijd hersteld voor de return, maar reist toch met de selectie mee naar Madrid.

In eerste instantie liet de club via Twitter weten dat Touré, net als David Silva, in Manchester zou achterblijven. Dinsdagmiddag meldt de Engelse grootmacht echter dat de Ivoriaan toch op het vliegtuig naar Spanje is gestapt. Over ploeggenoot Silva werd niets gezegd.

Touré kampt met een spierblessure die hij op 23 april opliep tijdens het thuisduel met Stoke City (4-0). De middenvelder trainde daags voor het cruciale duel met Real Madrid echter weer mee met de selectie. Silva moest tijdens de heenwedstrijd in Engeland geblesseerd afhaken, het duel in Manchester eindigde in een bloedeloos gelijkspel.

The Citizens starten hoogstwaarschijnlijk weer met basiskrachten Vincent Kompany, Kevin De Bruyne en Sergio Aguero. Het drietal ontbrak op de afsluitende training en kreeg rust tijdens het afgelopen competitieduel. Op bezoek bij het Southampton van Ronald Koeman werd met 4-2 verloren.