FA laat het er niet bij zitten: flinke schorsing dreigt voor Fellaini en Huth

FA laat het er niet bij zitten: flinke schorsing dreigt voor Fellaini en Huth

03-05-2016 17:38
5

Marouane Fellaini en Robert Huth moeten een forse straf van de FA vrezen. De Engelse voetbalbond heeft de Manchester United-middenvelder en de verdediger van Leicester City dinsdag in staat van beschuldiging gesteld vanwege hun gedrag in het onderlinge duel van zondag.

Fellaini trakteerde zijn tegenstander Huth op een stevige elleboog op Old Trafford, nadat de Duitser aan het haar van de Belg had getrokken. De scheidsrechter nam het incident niet waar, maar de FA lijkt niet van plan om de twee er mee weg te laten komen. Aan de hand van de videobeelden zijn ze alsnog in staat van beschuldiging gesteld. Beide spelers, die een schorsing tot drie duels kunnen krijgen, hebben tot woensdagavond om te reageren. 

Manchester United en Leicester speelden zondag met 1-1 gelijk, waardoor de equipe van coach Claudio Ranieri het titelfeestje nog even moest uitstellen. Maandag mocht de champagne alsnog worden ontkurkt bij The Foxes door de remise van Tottenham Hotspur bij Chelsea (2-2).

Leicester neemt het zaterdag in eigen huis op tegen Everton, waarna nog een uitduel met Chelsea wacht. Het Manchester United van Louis van Gaal treft dit seizoen nog Norwich City, West Ham United en Bournemouth. In de FA Cup-finale is Crystal Palace de tegenstander.