Ook Mourinho neemt hoed voor 'loser' Ranieri af: 'Bijzondere emotie'

Ook Mourinho neemt hoed voor 'loser' Ranieri af: 'Bijzondere emotie'

03-05-2016 18:27
1

Van over de hele wereld stromen de felicitaties voor Leicester City binnen. Ook José Mourinho, vorig seizoen zelf trainer van kampioen Chelsea, neemt zijn hoed af.

Mourinho zag dat Chelsea, dat hem december afgelopen jaar ontsloeg, een cruciale rol speelde in de titel door Tottenham Hotspur op 2-2 te houden. Daardoor was Mourinho officieel 'zijn' titel kwijt. "Ik wil iedereen die aan Leicester City verbonden is - spelers, staf, eigenaren en fans - feliciteren", aldus Mourinho bij CAA Sports.

"Ik heb mijn titel aan Claudio Ranieri verloren. Met bijzondere emotie beleef ik dit magische moment in zijn carrière", aldus Mourinho. Een paar jaar geleden was de Portugees zeer kritisch over Ranieri door te stellen dat de Italiaan op Stamford Bridge bekend staat als een loser.

Ook Zinedine Zidane, trainer van Real Madrid, is onder de indruk van Leicester. "Ik denk dat Claudio Ranieri fantastisch werk heeft geleverd. Ik ben heel blij voor hem", aldus Zidane, die niet van een mirakel wil spreken. "Mirakels in het voetbal bestaan niet. Het is loon naar werken."