Cerny heeft mentor bij Ajax: Ik weet dat hij eerlijk is tegen mij

Cerny heeft mentor bij Ajax: "Ik weet dat hij eerlijk is tegen mij"

03-05-2016 18:50
23

Vaclav Cerny heeft een bijzondere band met Nemanja Gudelj. De achttienjarige Tsjech trekt zich op aan zijn Servische ploeggenoot, die als een mentor voor hem is.

Cerny koos een mooi moment uit om zijn eerste competitiedoelpunt voor Ajax te maken. In de cruciale wedstrijd tegen FC Twente maakte hij de 1-0. Cerny heeft sowieso een goed gevoel over dit seizoen. "Ik heb veel wedstrijden op een hoger niveau dan vorig jaar kunnen spelen, kon veel minuutjes met Ajax 1 spelen en heb ook nog mijn Europa League-debuut gemaakt", vertelt hij op de clubsite.

| Wat dat betreft was het een topseizoen. Alleen had ik gewild dat ik meer zou scoren", aldus de buitenspeler. "Met Nemanja Gudelj had ik afgesproken dat als één van ons zou scoren dat we wat dancemoves zouden doen. Misschien heb je ze wel gezien op social media."

Het is geen toeval dat Cerny en Gudelj een afspraak hadden staan. "Hij is voor mij heel belangrijk. We zijn veel samen en helpt mij met keuzes maken en hoe ik me moet gedragen als profvoetballer. Ik weet dat hij eerlijk is tegen mij. Het is top dat ik iemand zoals Nemanja dichtbij mij heb."