Jurjus over 'Ajax': 'Kan wel hypocriet doen, maar iedereen begrijpt dat denk ik'

Jurjus over 'Ajax': 'Kan wel hypocriet doen, maar iedereen begrijpt dat denk ik'

03-05-2016 19:33
40

Gaat De Graafschap zondag volle bak, of houdt de ploeg van Jan Vreman zich in voor de play-offs? Die vraag wordt deze week bijna dagelijks aan de spelers van de Superboeren gesteld. Hidde Jurjus geeft eerlijk antwoord.

De doelman van De Graafschap kreeg afgelopen weekend al de vraag voorgelegd wat hij doet als bijvoorbeeld Arek Milik vlak voor tijd doorbreekt en hij moet kiezen: neerhalen of door laten lopen. FOX Sports reisde eveneens naar Doetinchem af en legde de doelman een soortgelijke stelling voor.

Wedden

Meer odds

Als hij een doorgebroken Ajacied neerhaalt en rood pakt, heeft Jurjus een probleem. "Ik weet het niet precies, maar volgens mij mag ik dan in de play-offs niet meedoen, dus dat lijkt me niet handig", zegt hij tegen de betaalzender. Geen rood pakken - en dus soms je been terugtrekken - zit dus in zijn achterhoofd. "Ja, ik zou liegen als ik zeg dat het niet zo is."

"Ik denk dat iedereen dat heeft, maar ik denk dat het iets voor de KNVB is om naar te kijken. Uiteindelijk is het natuurlijk niet helemaal goed. Wij kunnen wel hypocriet zijn, maar ik denk dat iedereen begrijpt dat ik dan niet voor die rode kaart ga", verdedigt hij zijn uitleg.