Atlético in bizarre kraker ten koste van Bayern naar Champions League-finale

03-05-2016 22:22
48

Pep Guardiola is er ook in zijn laatste seizoen niet in geslaagd Bayern München naar de finale van de Champions League te loodsen. Atlético Madrid hield ondanks een nederlaag stand in de Allianz Arena: 2-1.

Het uitdoelpunt van de Madrilenen was voldoende om Bayern voor de derde keer op rij uit te schakelen in de halve finale van de Champions League, terwijl de Duitsers in eigen huis op het oog véél beter waren. Negentig minuten lang was het eenrichtingsverkeer in de Allianz Arena, met in totaal drie doelpunten als resultaat.

De ban werd na een half uur gebroken door Xabi Alonso, die een vrije trap door de muur en achter doelman Jan Oblak schoot: 1-0. Diezelfde Oblak vertolkte drie minuten later een hoofdrol door een penalty van Thomas Müller, die in tegenstelling tot de heenwedstrijd in de basis mocht beginnen, te keren.

Bayern München bleef hoe dan ook de bovenliggende partij in eigen huis, maar één moment van onoplettendheid resulteerde meteen in een zéér duur doelpunt van Atlético. Fernando Torres stuurde Antoine Griezmann weg op randje buitenspel en de Fransman bleef koel oog-in-oog met Manuel Neuer: 1-1.

De Duitsers hadden vervolgens twee doelpunten nodig om plaatsing voor de finale alsnog af te dwingen. Robert Lewandowski bracht de 2-1 nog wel op het scorebord, maar verder kwam Bayern niet meer. Dat het in de zinderende laatste minuten nog spannend bleef was te danken aan Fernando Torres, die een strafschop (overtreding buiten de zestien) op de vuisten van Manuel Neuer schoot.