Ten Rouwelaar (35) hakt de knoop door: 'Uiteindelijk leek me dit het beste'

Ten Rouwelaar (35) hakt de knoop door: 'Uiteindelijk leek me dit het beste'

04-05-2016 07:03
4

Jelle ten Rouwelaar beëindigt na dit seizoen zijn loopbaan. De 35-jarige doelman van NAC Breda maakt dat bekend op de website van NAC en die van zijn management.

Ten Rouwelaar is vanaf volgend seizoen actief als keeperstrainer, ook bij NAC. De Bredanaars en de keeper zijn een vijfjarige verbintenis overeengekomen. "Het was geen makkelijke beslissing", begint hij op de website van Soccer Vision. "De eerste keer dat ik er echt serieus over na begon te denken was in december."

"Toen heb ik mezelf de vraag gesteld of ik nog langer zou willen spelen en die vraag is niet meer uit mijn hoofd verdwenen", aldus de doelman. "Zo heel geleidelijk ging ik ernaar toe dat ik wilde stoppen als speler. Ik heb er met veel mensen over gesproken bij wie ik een goed gevoel heb. Dat leverde nogal verschillende reacties op, maar uiteindelijk leek dit me het beste en heb ik de knoop doorgehakt."

Ten Rouwelaar beleefde afgelopen weekend een emotioneel moment. Op bezoek bij Go Ahead Eagles zong de aanhang van Go Ahead 'You'll Never Walk Alone' vanwege het overlijden van zijn moeder. "Ik vond dat zo fijn voor mijn moeder, mijn zus, mijn naasten. Het is niet te omschrijven hoe ik me voelde, echt kippenvel. Ik denk niet dat zoiets eerder is voorgekomen, het is uniek."

"Waarom het mij overkomen is? Ik ben een speler geweest die altijd wilde winnen en daarbij ook wel eens over het randje ging, maar ik ben ook altijd heel open geweest naar supporters en journalisten. Ik heb altijd alles voor het voetbal gedaan, misschien heeft het daarmee te maken", besluit Ten Rouwelaar.

In zijn carrière speelde Ten Rouwelaar voor FC Emmen, PSV, FC Groningen, FC Twente, Zwolle, Eindhoven, Austria Wien en NAC.