'Stuurde Vardy meteen een sms: godverdomme, hoe kon je die zonder mij opdrinken?'

'Stuurde Vardy meteen een sms: godverdomme, hoe kon je die zonder mij opdrinken?'

04-05-2016 08:08

Een opvallend detail tijdens de feestbeelden uit het huis van Leicester City. Op één van de video's was een krat Jupiler-bier te zien. Daar zijn ze in België achteraan gegaan. 

Wat blijkt: een Belgische ploeggenoot van Vardy heeft het kratje cadeau gegeven. "Ik geef het toe, ik ben de dealer van Vardy", lacht Ritchie De Laet in Het Nieuwsblad. De 27-jarige rechtsback was dit seizoen in twaalf wedstrijden actief voor The Foxes. In januari werd hij verhuurd aan Middlesbrough.

Hij bleef wel in contact met zijn oud-ploeggenoten. "Daarstraks zag ik dat filmpje. Ik stuurde Vardy meteen een sms: Godverdomme man, hoe kon je die bak Jupiler zonder mij opdrinken!? Sinds hij twee jaar geleden bij me op bezoek was in Antwerpen, is hij dol op dat bier. Als er familie overkomt uit België, brengen ze altijd twee bakken voor hem mee."

Maandagavond werd er gefeest in Leicester. De Laet kon er zelf niet bij zijn. De verdediger bereidt zich namelijk voor op zijn eigen kampioenswedstrijd met Middlesbrough. "Zaterdag spelen we thuis tegen Brighton & Hove voor promotie naar de Premier League, de titel kan ook nog ja. De fans hadden me het niet vergeven als ze me bij Vardy thuis zagen feesten."