Gerbrands: Dat was een nagenoeg gelijk duel aan De Graafschap - Ajax

Gerbrands: "Dat was een nagenoeg gelijk duel aan De Graafschap - Ajax"

04-05-2016 08:18
27

PSV houdt de moed erin en hoopt vurig op een stunt van De Graafschap. Algemeen directeur Toon Gerbrands weet dat het raar kan lopen tijdens een laatste speelronde in de Eredivisie.

In 2007 werkte hij voor AZ en zag hij hoe PSV er met de zo zeker lijkende AZ-titel vandoor ging. De Alkmaarders verloren namelijk verrassend bij laagvlieger Excelsior. "Dat was een nagenoeg gelijk duel aan De Graafschap-Ajax van dit jaar", zegt Gerbrands in Voetbal International. "Excelsior was ook al zeker van de nacompetitie, maar dat betekende niet dat ze het rustig aan deden."

Wedden

Meer odds

"Alles ging mis op Woudestein, waardoor we alsnog de titel naar PSV zagen gaan. Daarom maken we na zondag pas de balans op. Tot die tijd blijft alles mogelijk", aldus Gerbrands. PSV zelf speelt tegen PEC Zwolle, dat de punten hard nodig heeft in de strijd om een ticket in de play-offs.

Phillip Cocu sluit zich bij Gerbrands aan. De PSV-trainer denkt niet dat De Graafschap er met de pet naar zal gooien. "We hebben afgelopen zondag ervaren dat je niets cadeau krijgt. Cambuur gaf de hele wedstrijd alles, waardoor wij tot het uiterste moesten gaan. Dat zal ook gelden voor De Graafschap. Ik ken de club een beetje, de kernwaarden die daar gelden, zijn hard werken en nooit opgeven. Ik twijfel er geen moment aan dat zij het Ajax zo lastig mogelijk proberen te maken", besluit Cocu in het weekblad.