'Soepel vallende' Hiddink naar de grond gewerkt: Het ging er wild aan toe

'Soepel vallende' Hiddink naar de grond gewerkt: "Het ging er wild aan toe"

04-05-2016 08:25
5

Guus Hiddink heeft geen schade overgehouden aan de onvriendelijkheden die ontstonden na afloop van het duel tussen Chelsea en Tottenham Hotspur. De interim-manager van The Blues kreeg een beuk van Spurs-verdediger Danny Rose en maakte een lelijke val.

"Ik heb er niks aan overgehouden. Ik heb op het CIOS gezeten en dan leer je soepel vallen", vertelt Hiddink in De Telegraaf. "De assistenten van Tottenham en Cesc Fabregas kregen het met elkaar aan de stok en wilden met de borsten tegen elkaar aan gaan staan. Ik wilde dat voorkomen door Fabregas snel naar binnen te leiden, maar kreeg een duw waardoor ik viel."

Tottenham greep door de 2-2 remise op Stamford Bridge definitief naast de landstitel. "Deze derby tussen clubs uit Noord- en West-Londen heeft een extra lading, heb ik wel gemerkt. Die rivaliteit gaat al tientallen jaren terug. Het ging er wild aan toe", stelt Hiddink. Door het gelijkspel bezorgde hij de landstitel aan Leicester City, waar hij zelf dit seizoen aan de slag had gekund. "Dat heeft inderdaad even gespeeld." De Varssevelder genoot echter van een rustperiode.

In december ging Hiddink alsnog aan de slag in de Premier League, bij de in degradatienood verkerende topclub Chelsea. "De club zat in een negatieve spiraal en er was paniek. Het was mijn taak om rust in de tent te brengen. Dat is goed gelukt. Als we waren blijven kwakkelen, had er ook met een club als Chelsea iets kunnen gebeuren wat niemand vooraf had verwacht."