Bayern maakt arbiter verwijten: 'Het is een schande wat hij heeft gedaan'

Bayern maakt arbiter verwijten: 'Het is een schande wat hij heeft gedaan'

04-05-2016 08:50
37

Bayern München kan zich maar moeilijk neerleggen bij de uitschakeling in de halve finale van de Champions League. De Duitse topclub ging vorige week met 1-0 onderuit bij Atlético Madrid, waardoor de 2-1 zege in eigen huis dinsdagavond niet volstond.

Bij Bayern zijn ze allerminst te spreken over het optreden van de Turkse scheidsrechter Cüneyt Cekir, die er op enkele cruciale momenten naast zat in de Allianz Arena. Zo stond Antoine Griezmann nipt buitenspel toen hij op weg ging naar de gelijkmaker. "We voelen ons een beetje bestolen", reageerde voorzitter Karl-Heinz Rummenigge na afloop in Duitse media.

"Het doelpunt van Atlético was buitenspel en de overtreding waar de penalty uit voortkwam was buiten de zestien", gaat een gepikeerde Rummenigge verder. "De scheidsrechter floot zijn tweede wedstrijd in zeven dagen. Ik weet niet of ze te veel wedstrijden kunnen hebben. De UEFA-afgevaardigde zei tegen mij: 'Het is een schande wat hij heeft gedaan'."

Ook Thomas Müller, die net als Fernando Torres een strafschop miste, was zwaar teleurgesteld. "Voetbal kan soms extreem zijn. We deden heel veel goed en slechts een paar dingen verkeerd", liet de aanvaller weten. "Helaas was het niet genoeg. Ik heb zo'n avond nog niet vaak meegemaakt. De teleurstelling is groot. Ik baal er persoonlijk van dat ik mijn penalty miste."