Toni belegt persconferentie in Italië en trekt conclusies na 22 jaar scoren

Toni belegt persconferentie in Italië en trekt conclusies na 22 jaar scoren

04-05-2016 11:21
2

Luca Toni houdt het voor gezien als profvoetballer. De 38-jarige Italiaanse spits van Hellas Verona heeft woensdag aangekondigd dat hij na dit seizoen de voetbalschoenen opbergt.

Toni werd afgelopen seizoen de oudste topscorer van de Serie A toen hij met 22 treffers samen met Internazionale-spits Mauro Icardi bovenaan eindigde. Dit seizoen staat de teller op vijf. In 22 jaar tijd speelde Toni 545 officiële wedstrijden waarin hij 272 keer scoorde. Hij kwam in totaal voor vijftien clubs uit, waarvan Bayern München, AS Roma, Fiorentina en Juventus de meest aansprekende namen zijn.

Met de nationale ploeg van Italië, waarvoor hij in 47 interlands zestien keer scoorde won Toni in 2006 het WK en als spits van Bayern München veroverde hij twee Bundesliga-titels. Zijn grootste persoonlijke succes was het winnen van de Europese Gouden Schoen in 2006. Het is nog niet bekend of Toni wel in een andere functie in de voetballerij actief blijft. Hij ontkent dat er al een akkoord ligt over een directeursfunctie bij Verona.