Titel Leicester City baalmoment voor Belg: Achteraf misschien spijt van vertrek

Titel Leicester City baalmoment voor Belg: "Achteraf misschien spijt van vertrek"

04-05-2016 11:37
2

Leicester City werd maandagavond de sensationele kampioen van Engeland, maar niet voor elke contractspeler van de club was dat een juichmoment. De Belg Ritchie De Laet is eigendom van The Foxes, maar speelt nu op huurbasis bij Middlesbrough. Logischerwijs baalt hij nu enigszins van zijn vertrek.

De Laet kwam in de heenronde twaalf wedstrijden in actie voor Leicester, en startte de eerste zeven duels zelfs in de basis. Hij verloor zijn plaats echter aan Danny Simpson (ex-Antwerp) en werd daarom in de winterstop verhuurd aan tweedeklasser Middlesbrough.

"Of ik spijt heb dat ik vertrokken ben? Achteraf misschien wel, maar spijt komt te laat. Ik wou meer spelen en dat konden ze mij hier niet garanderen. Na vorig seizoen hadden we ook nooit kunnen voorspellen dat het zo'n succesverhaal zou worden. Na Kerstmis was onze droom nog om Europees voetbal te halen'', zo laat De Laet weten aan Het Laatste Nieuws en Het Nieuwsblad.

Toch voelt het ook als zijn titel. ''Ik maakte ook deel uit van het succes. Tegen Aston Villa maakte ik een belangrijk doelpunt en van de twaalf wedstrijden die ik speelde, verloren we er maar één. De titel winnen was een speciaal moment, voor iedereen'', aldus de verdediger. De Laet vierde het titelfeest niet mee, want dit weekend speelt hij om de titel met zijn club. Met nog één speeldag te gaan, heeft Middlesbrough een achterstand van twee punten op koploper Burnley.