Problemen voor Vitesse: 'Dan adviseer ik Chelsea ze ergens anders te stallen'

Problemen voor Vitesse: 'Dan adviseer ik Chelsea ze ergens anders te stallen'

04-05-2016 12:14
12

Vitesse dreigt de play-offs om Europees voetbal mis te lopen. Daarmee lijken de Arnhemmers er een probleem bij te krijgen. In het Gelredome moet snel iets veranderen, anders kan dat ten koste gaan van de samenwerking met Chelsea. In Londen zijn ze niet tevreden, stelt Chelsea-superscout Piet de Visser.

"De jongens van Chelsea hebben een hoog basisniveau, daarom snapt niemand in Engeland waarom ze niet altijd spelen. Een jongen als Nathan (foto, red.) is een echte nummer tien, maar op die plek heeft hij nooit de kans gekregen. Onbegrijpelijk", zegt De Visser in Voetbal International. "Natuurlijk is Chelsea niet tevreden over de geringe vooruitgang van deze spelers. Als Vitesse deze talenten wil houden, maar ze te weinig speeltijd geeft, zal ik Chelsea adviseren ze ergens anders te stallen", dreigt De Visser.

Analist en voormalig Vitesse-trainer Aad de Mos is eveneens niet te spreken over de prestaties van Vitesse. "Het is absoluut een schande. De selectie in Arnhem heeft namelijk potentieel te over. De huidige prestaties zijn direct het gevolg van het vertrek van Peter Bosz. Een trainer die een club tussentijds verlaat, zorgt altijd voor problemen. Spelers worden dan net roofdieren, die ruiken meer ruimte in de kleedkamer en die pakken ze dan ook. Die twee stapjes extra worden dan niet meer gezet. Rob Maas heeft dat niet meer kunnen omdraaien."