PSV'er legt aanbieding naast zich neer en vertrekt definitief naar Utrecht

PSV'er legt aanbieding naast zich neer en vertrekt definitief naar Utrecht

04-05-2016 13:15
7

PSV verliest verdediger Maarten Peijnenburg (19) definitief aan FC Utrecht. De Boxtelnaar sluit zich vanaf volgend seizoen aan bij de beloftenploeg van de Domstedelingen. Peijnenburg heeft een contract voor twee jaar met een optie voor een extra jaar getekend.

"Maarten is een centrale verdediger die niet alleen over goede organisatorische kwaliteiten beschikt, maar ook voetballend vermogen heeft", zegt trainer én technisch manager Erik ten Hag op de officiële kanalen van Utrecht. "Bij PSV heeft hij een brede, goede basis gelegd. Aan Maarten de uitdaging om via Jong FC Utrecht de volgende stap in zijn loopbaan te zetten. Wij hebben vertrouwen in zijn kwaliteiten en zijn er blij mee dat we hem aan ons hebben verbonden."

Peijnenburg had ook een aanbieding van PSV op zak, maar kiest ervoor om zijn carrière bij Utrecht voort te zetten. Peijnenburg mocht komend seizoen aansluiten bij het Jong PSV van trainer Pascal Jansen, maar ziet in Utrecht meer perspectief voor zichzelf. De jonge Peijnenburg speelde jaren in de jeugdopleiding van PSV. Hij begon in de F1 en behoort sinds de zomer van 2014 tot PSV A1 waar hij aanvoerder van is. Met Jong PSV speelde de verdediger een wedstrijd in de Jupiler League.