De Tien: titelwinnaars uit de grootste competities

De Tien: titelwinnaars uit de grootste competities

06-05-2016 10:10
8

Dit weekend wordt het kampioenschap in de Eredivisie beslist. Ajax ligt op koers, maar mag geen fout maken met PSV op de loer. Vandaag in De Tien: kampioenen uit de grootste competities dit seizoen. Als het kampioenschap nog niet is beslist wordt de club die er het beste voor staat genoemd.

Leicester City (Engeland)
Leicester City deed wat niemand enkele maanden geleden voor mogelijk hield. De club kroonde zich voor het eerst in de clubhistorie tot kampioen van Engeland. Door het gelijkspel van achtervolger Tottenham Hotspur bij Chelsea is Leicester met nog twee speelrondes te gaan niet meer in te halen.

FC Barcelona (Spanje)
Barcelona heeft op dit moment de beste papieren voor een kampioenschap in Spanje, maar het is ongekend spannend. Barcelona en Atlético Madrid hebben beide 85 punten, en Real Madrid volgt op 84 punten. Met nog twee wedstrijden te gaan is het allesbehalve beslist.

Bayern München (Duitsland)
Het moet heel raar lopen wil Bayern München het kampioenschap mislopen. Der Rekordmeister staat met twee speelrondes te gaan vijf punten los van nummer twee Borussia Dortmund. In theorie kan Dortmund het kampioenschap nog pakken, maar dan moet Bayern München de laatste twee wedstrijden verliezen.

Juventus (Italië)
Juventus heeft het kampioenschap in Italië al lang en breed binnen. De Oude Dame heeft met twee wedstrijden te gaan een voorsprong van maar liefst twaalf punten. De club werd op 25 april kampioen, nadat achtervolger Napoli puntenverlies leed bij AS Roma.

Benfica (Portugal)
In Portugal zijn de verschillen een stuk kleiner dan in Italië. Benfica staat twee punten voor op nummer twee Sporting. De laatste twee speelrondes zijn echter in het voordeel van Benfica. Sporting neemt het namelijk nog op tegen nummer vier Braga.

Paris Saint-Germain (Frankrijk)
Waar er in de meeste competities nog iets van spanning is, is de kampioen van Frankrijk allang bekend. Paris Saint-Germain staat maar liefst 27 punten los van nummer twee Olympique Lyon. PSG werd al in maart, met nog liefst acht speelronden te gaan, kampioen.

CSKA Moskou (Rusland)
Spanning is er in Rusland nog wel degelijk. In theorie kunnen de nummers één tot en met vier nog kampioen worden, het verschil bedraagt namelijk vier punten. Met nog vier wedstrijden te gaan staat CSKA Moskou er het beste voor, met een voorsprong van twee punten. Wel nemen zij het in de voorlaatste speelronde op tegen de huidige nummer drie: FC Krasnodar.

Dinamo Kiev (Oekraïne)
Dinamo Kiev geniet momenteel een voorsprong van vier punten en lijkt daarmee af te stevenen op een kampioenschap in Oekraïne. Nummer twee Shakhtar Donetsk zou in theorie nog kampioen kunnen worden, maar met nog twee wedstrijden te gaan lijkt dat zeer onwaarschijnlijk.

Club Brugge (België)
Club Brugge eindigde bovenaan in de reguliere competitie en heeft inmiddels ook een voorsprong van drie punten op nummer twee Anderlecht in de play-offs om het kampioenschap. In de voorlaatste speelronde speelt Brugge nog tegen Anderlecht en hoogstwaarschijnlijk wordt het kampioenschap dan beslist.

Besiktas (Turkije)
In Turkije heeft Besiktas de beste papieren met een voorsprong van drie punten op nummer twee Fenerbahce. Met nog drie speelrondes te gaan is het kampioenschap nog niet binnen, maar de statistieken spreken in het voordeel van Besiktas. De club is in de laatste 26 van de 29 duels ongeslagen.