Verbazing na gewaagde Kramer-uitspraak: 'Ik had het over mezelf nooit gezegd'

Verbazing na gewaagde Kramer-uitspraak: 'Ik had het over mezelf nooit gezegd'

04-05-2016 18:35
3

Michiel Kramer baarde anderhalve week geleden opzien door te stellen dat hij geen mindere spits is dan Luuk de Jong (PSV) en Bas Dost (VfL Wolfsburg). Zijn tegenstanders in de Eredivisie zijn het daar niet mee eens.

Tommie Beugelsdijk las de uitspraak van Kramer met verbazing. "Hij moet het zelf weten, maar ik had over mezelf nooit gezegd dat ik niet minder ben dan Bas Dost. Die jongen heeft in de Duitse top en de Champions League gescoord. En Luuk de Jong is momenteel de beste spits in Nederland", reageert de verdediger van ADO Den Haag in gesprek met Voetbal International.

Ook Ramon Leeuwin van FC Utrecht vindt De Jong beter dan Kramer. "Kijk naar de cijfers, goals en assists en Luuk de Jong is op alle fronten beter. Hij is veel meer een leider en gangmaker dan Kramer die meehobbelt en loert op zijn kans. Daarmee zeg ik niet dat Kramer niks kan, hè. Hij is bijvoorbeeld wel sneller dan De Jong en in de zestienmeter misschien ook wel slimmer, maar overall is Luuk de Jong gewoon de betere spits."

"Ik snap niet dat Michiel Kramer zo'n discussie aanzwengelt", doet ook Willem II-aanvoerder Jordens Peters zijn zegje. "Je praat over verschillende type spitsen, waarbij de ene een bepaald aspect wat beter beheerst dan de andere, zonder dat iemand nou per se veel beter is dan de ander."