Bij NEC genoemde trainer verrast en vertrekt na dit seizoen uit Eindhoven

Bij NEC genoemde trainer verrast en vertrekt na dit seizoen uit Eindhoven

04-05-2016 19:28
3

Mitchell van der Gaag stopt na één seizoen als hoofdtrainer van FC Eindhoven. De play-offs om promotie/degradatie later deze maand zullen zijn laatste wedstrijden op de Brabantse bank zijn.

Dat meldt de Jupiler League-club woensdagavond. Op de clubsite wordt gerept over 'een nieuwe stap vanwege andere inzichten'. "Met veel ambitie en inzet ga ik samen met de stafleden en spelers de play-offs in, want ik wil dit seizoen ook absoluut succesvol afsluiten", laat Van der Gaag weten.

In Eindhoven is men verrast door het vertrek van Van der Gaag, die pas één seizoen aan het roer stond en veel succes had. Hij leidde de club naar de vierde plek en een periodetitel in de Jupiler League. Technisch manager Harm van Veldhoven: "Wij bedanken hem voor zijn enorme inzet en wensen Mitchell het allerbeste toe."

Van der Gaag werd onlangs in verband gebracht met een overstap naar NEC, dat op zoek is naar een opvolger van de naar FC Groningen vertrekkende Ernest Faber. Het is niet duidelijk of het één met het ander te maken heeft. Van der Gaag was eerder werkzaam bij Maritimo Funchal en Belenenses uit Portugal.