'Vilhena zou een buitenkansje zijn voor Ajax of PSV, maar Ajax ligt te gevoelig'

'Vilhena zou een buitenkansje zijn voor Ajax of PSV, maar Ajax ligt te gevoelig'

04-05-2016 19:54
23

Een opvallende transfertip voor Ajax. Als Mario Been de scepter zwaaide in Amsterdam, had hij een poging gewaagd bij Tonny Vilhena. De Feyenoord-middenvelder loopt na dit seizoen transfervrij weg uit De Kuip.

"Vilhena zou een buitenkansje zijn voor Ajax of PSV, maar ik denk niet dat hij daarvoor kiest. Zeker Ajax ligt te gevoelig. PSV zou wel een optie kunnen zijn", zegt Been, die Georginio Wijnaldum jaren geleden een vergelijkbare overstap zag maken, tegen ELF Voetbal Magazine.

Als Vilhena voor een binnenlandse transfer kiest, is er volgens John de Wolf maar één optie. "Als Vilhena in Nederland wil blijven is PSV zijn enige optie. Ajax is geen optie. Kenneth Vermeer heeft dat natuurlijk wel gedaan, maar ik denk niet dat Vilhena zoiets zou overwegen."

Een buitenlandse transfer ligt meer voor de hand. Vilhena wordt onder meer gelinkt aan AC Milan, Leicester City, Southampton en Juventus. De 21-jarige Vilhena maakt sinds 2012 deel uit van de selectie van Feyenoord, maar wil in Rotterdam niet verlengen door een 'beledigend' voorstel van technisch directeur Martin van Geel.