'United verzoekt Mourinho om vertraging en hoopt op lucratieve deal'

'United verzoekt Mourinho om vertraging en hoopt op lucratieve deal'

05-05-2016 07:17
3

José Mourinho is de laatste weken veel in het nieuws. Hij wordt constant gelinkt aan een dienstverband bij Manchester United. De nieuwste episode in de soap is op donderdag uitgekomen in The Sun: Mourinho zou gevraagd zijn om te wachten.

Louis van Gaal, de huidige manager van United, heeft nog een contract tot medio 2017. Om die reden is Mourinho volgens de tabloid gevraagd om pas na volgend seizoen in te stappen bij United. De boulevardkrant meldt echter dat Mourinho zo snel mogelijk wil instappen in Manchester en niet zit te wachten op een jaar vertraging. United hoopte stiekem dat Mourinho akkoord zou gaan en tot die tijd voor een lucratief dienstverband in China zou kiezen.

Van Gaal treedt later deze maand met United aan in de FA Cup-finale. Dat is het hoogtepunt van het seizoen dat verder redelijk stroef verloopt. Verwacht wordt dat Mourinho niet instemt met de wens van United en al na dit seizoen aan het roer wil staan bij de club. Mourinho werd eerder dit seizoen op straat gezet bij Chelsea en de Portugees is sindsdien clubloos. Het is onduidelijk wat de gevolgen zijn als Mourinho niet wil wachten. Mogelijk wordt Van Gaal dan alsnog ontslagen, meldt de tabloid.