Roda aangedragen als Leicester van Nederland: 'Ga er niet naar op zoek'

Roda aangedragen als Leicester van Nederland: 'Ga er niet naar op zoek'

05-05-2016 07:29
4

Is in Nederland een Leicester City-sprookje ook mogelijk? BNR Nieuwsradio vond Roda JC de meeste overeenkomsten met kersverse Engelse kampioen hebben en vroeg clubicoon Sef Vergoossen naar de kansen.

Roda eindigde dit seizoen net boven de streep, net als Leicester City een jaar geleden. Beide clubs zijn bekend met financiële perikelen en hebben een nieuwe eigenaar. Bovendien werd Roda JC ook niet eerder kampioen van Nederland. Dat gold tot aan maandag ook voor The Foxes.

Wedden

Meer odds

"Je moet er niet naar op zoek gaan. Als je van te voren denkt dat je eerste wordt, gaat het fout. Doe dat nooit, ga uit van jezelf. Er zijn altijd een aantal spelers die opstaan", aldus Vergoossen. Als versterking voor de Limburgers, draagt John de Wolf Ralf Seuntjens van VVV-Venlo aan. De spits is met 28 doelpunten topscorer van de Jupiler League geworden.

"Ik zou voor zekerheid kiezen. Je hebt doelpunten nodig. Jamie Vardy van Leicester speelde eerder ook op een lager niveau. Hetzelfde geldt voor Vincent Janssen bij AZ. In zijn eerste jaar in de Eredivisie wordt hij direct topscorer van de Eredivisie", aldus De Wolf.