PSV streed met twee clubs om Brenet: Ajax wilde hem hebben

PSV streed met twee clubs om Brenet: "Ajax wilde hem hebben"

05-05-2016 07:36
15

Joshua Brenet speelde in zijn jeugd lange tijd als spits. Bij Zeeburgia kwam daar echter verandering in, omdat Mike Kolf het verdedigende talent in Brenet zag. De in Kerkrade geboren PSV'er had moeite met de positiewisseling, maar kon vervolgens wel uit drie clubs kiezen.

"Vanaf zijn begin bij Zeeburgia had ik een goede band met hem", begint Kolf tegen PSVPrimeur over Brenet. "Ik vond hem niet alleen als mens maar ook als speler interessant. En juist doordat ik het een interessante jongen vond, zijn we wel gebotst. Dat komt omdat ik van jongens waarvan ik denk dat ze mogelijkheden hebben meer verwacht", zegt Kolf, die de trainer was van Brenet in zijn twee jaar als B-junior bij Zeeburgia.

Die 'botsing' had ook te maken met het feit dat Kolf Brenet wilde omturnen tot verdediger. "Hij was spits en wilde geen verdediger worden. Uit de analyse die ik van hem had gemaakt werd duidelijk dat hij achter de bal beter was dan voor de bal. Als spits was hij ook goed, maar zou hij nooit de top halen. Hij stond ervoor open om alles te leren en had een enorme drive. Hij moest zich echter nog wel ontwikkelen als verdediger."

Dat laatste deed Brenet voorspoedig. Binnen twee jaar na zijn komst naar Zeeburgia verdiende Brenet al een transfer naar PSV. Er waren echter meer kapers op de kust. "Ajax wilde hem hebben en ook FC Utrecht was in de race. Maar hij had het beste gevoel bij PSV", aldus Kolf.